Kinkéliba-tee on erittäin arvostettu miellyttävän tuoksunsa ja puumaisen makunsa vuoksi. Sen ruoansulatusta, puhdistavaa ja kuumetta alentavaa vaikutusta hyödyntäen kinkélibaa valmistetaan aamunkoitteessa useissa Länsi-Afrikan maissa. Esimerkiksi Afrikassa quinqueliba kuivataan ja sidotaan palmun naruilla, ja sitä käytetään ennaltaehkäisevään hygieniaan.
Kinkeliballa on suussa herkullinen puumainen maku, eikä se ole karvas. Se toimii kuitenkin erinomaisesti yhdessä mintun, sitruunan tai sitruunaverbenan kanssa. Siksi sitä käytetään pääasiassa yrttiteenä (löysänä tai pusseissa).
Antosyaari marjoista, voimakkaasti maustetusta inkivääristä, makeista fenkolin ja aniksen vivahteista, tuoreesta sitruunaruohosta ja raikkaasta mintusta, joita korostaa ripaus salviaa. Herkät ruusupetaleet ja kokonaiset tähtianikset tuovat viimeisen silauksen.
VESI- LÄMPÖTILA: 100° C
INFUSIOINTIAIKA: 5–10 minuuttia